HBO, Netflix, Disney+ eller Viaplay? hitta bästa streamingtjänsterna

Vi har listat de största stream tjänsterna som du kan streama ikväll (Priser, rabattkoder och utbud på ett ställe)

Streamingtjänster

Tvekar du på vilken streamingtjänst du ska spendera dina slantar på? Lugn, här finns något för alla – från allätare till Disney-nördar.

Tv:n har under hela sin existens genomgått en rad omvälvande händelser som haft stor betydelse för hur vi konsumerar mediet. Med grova penseldrag skulle man kunna säga att utvecklingen tog fart på riktigt när vi gick från svartvitt till färg-tv. Sen kom satellit- och kabel-tv, stereosändningar och HD. En snabbspolning till och vi är framme till den digitala guldålder vi just nu befinner oss mitt i, där den linjära tv:n blivit allt mer marginaliserad till förmån för tv-tittande över digitala streamingplattformar.

Streaming har bara under det senaste decenniet vuxit explosionsartat och så även utbudet av tjänster. För visst är det smidigt att slippa dyra tv-abonnemang när man bara använder en bråkdel av kanalerna, för att istället teckna upp sig på en streamingtjänst, vars utbud tilltalar en och som man kan konsumera var och när man vill, och från alla möjliga enheter: Telefonen, surfplattan, datorn eller smart-tv:n.

Det enda kruxet är på VILKEN tjänst man ska bränna sina stålar. För idag finns en uppsjö av alternativ med olika utbud, målgrupper och ändamål. Och för den som inte gjort hemläxan och läst på kan detta upplevas som rena djungeln.

Vi har kartlagt de populäraste streamingtjänsterna inklusive rabattkoder, priser och abonnemang . Vänt upp och ner på de olika tjänsternas utbud och kostnadsupplägg för att guida dig rätt i bland streamingtjänsterna.

1. Netflix

Foto: Getty

Det är inte för inte som Netflix fått statusen som abonnemanget att satsa på om man bara ska välja ett. Med sitt breda utbud av serier, film och dokumentärer av högsta internationella standard, har Netflix något att erbjuda alla målgrupper. Kritiseras ibland för att film- och serieutbudet inte alltid är uppdaterat vilket må vara sant, men å andra har man satsat stort på sina egna produktioner, varav flera, som The Irishman och Roma, uppmärksammats och prisats på Oscarsgalan.

För vem: Allätaren som söker ett säkert kort, utan att för den sakens skull bli ekonomiskt ruinerad.

Kostar: Från 89 kr till 159 kr/mån.

2. HBO MAX /HBO Nordic

Succession säsong 2
Höjdarna avlöser varandra i HBO MAX’s utbud. Succession är bara en i raden.

Ännu en storspelare på streaming-arenan. Inte samma bredd som Netflix, framförallt inte vad gäller film men erbjuder högre toppar, främst på seriesfronten, där man förmodligen är bäst i klassen för egna produktioner. Game of Thrones, Chernobyl, Succession, Westworld och varför inte WWII-klassikern Band of Brothers är några superkvalitativa bevis. Fallerar något när det kommer till tekniska detaljer och olika gränssnitt till olika enheter. I våras lanserades HBO Max i USA, som erbjuder ett ännu maffigare utbud av film och serier. Men tillsvidare får vi svenskar nöja oss med HBO Nordic i Sverige.

HBO MAX kommer lanseras 2021 i Sverige och resten av Europa

För vem: Serieälskaren som värderar kvalitet före bredd och som samtidigt inte är för tekniskt nördig.

Kostar: Tecknas för hyggliga 109 kr/mån. Läs mer på HBO Nordics / HBO MAX

3. Viaplay Pris

För sportpubliken är Viasats playtjänster väletablerat tack vare fler år av förstklassiga NHL-, Premier League-, Champions League- och formel 1-sändningar. Men på senare år har även den vanliga play-tjänsten leta sig in i alltfler svenska hem. Och det är lätt förstå med tanke på det breda utbudet som både rymmer svenska reality-serier som Paradise Hotel och Lyxfällan, internationella serieklassiker, blockbusters och en hel del egenproducerat exklusivt material. Älska mig med Sverrir Gudnason och Josephine Bornebusch eller Partisan, med Fares Fares och Johan Rheborg i huvudrollerna, är bara några exempel. Dessutom erbjuder man den en ny uthyrningstjänst vilket ger möjligheten att hyra bioaktuella filmer direkt hem.

För vem: För familjen som vill ha ett brett utbud för alla åldrar. Förmodligen bredast utbud bland de nordiska streamingtjänsterna – även om mycket av tv- och filmutbudet inte är exklusivt. Perfekt för dig som uppskattar skandinaviska deckare då mycket av de egna produktionen tillhör just den genren.

Kostar: Enbart film och tv-paket går loss 109 spänn/mån, vill man även ha sportpaketet kostar det 449 kr/mån. Läs mer om Viaplay erbjudande.

4. Amazon Prime Video

Foto: Getty

Man kanske inte ramlar av stolen över utbudet som denna tjänst erbjuder, men sett till det konkurrenskraftiga priset levererar Amazon Prime klart godkänt betyg. Saknar ett riktigt dragplåster, även om serier som Fleabag uppmärksammats brett, och är något av en doldis för många av oss svenskar. Men rymmer åndå en hel del intressant eget material och kultförklarad action, och är således ett bra budgetalternativ för dig som tröttnat på Netflix eller HBO:s utbud. Levererar enligt förväntningar vad gäller teknisk prestanda, men har kritiserats för undermåliga undertexter.

För vem: Den icke trendkänslige som söker tv-underhållning till ett budgetpris. Eller bara den som tröttnat på en annan streamingplattform och vill testa något nytt.

Kostar: Ynka 5,99 EUR/mån. Läs mer på Amazon Primes 

5. Disney+

Mulan 2020

Har du barn eller har du särskilt nära band till tecknat eller animerat innehåll? Då är förmodligen Disney+ som nyligen lanserades i Sverige högintressant. Utbudet kan tyckas blygsamt initialt, men Disney har lovat att fylla på rejält med nytt innehåll från Disney, Pixar och Marvel samt National Geographic. Förutom de givna klassikerna kan man även njuta av nyare produktioner som exempelvis Stars Wars-eposet The Mandalorian.

För vem: Barnfamiljen och/eller Disney-nörden. Bra prisbild men kanske inte något för dem som söker en plattform med det bredaste utbudet.

Kostar: Kan tecknas månadsvis för 69 kr/mån eller på årsbasis för totalt 689 kr. Läs mer på Disney+ 

Disney KODI FINLAND / DISNEY PLUS DENMARK

7. Cmore

TV4:s streamingtjänst har vuxit stadigt senaste åren och utbudet är rikt då det inkluderar allt från amerikanska realityserier som Below Deck och The Real Housewives of Beverly Hills (och alla möjliga amerikanska städer) till riktiga långfilmsklassiker. Liksom Viaplay så hamnar påfallande många av de egna produktionerna i nordic noir-facket. Tunn is och Gåsmamman är några exempel. Saknar dock någon riktig internationell storserie som kan konkurrera med Netflix eller HBO. Släktskapet med TV4 innebär även att man för en extra liten slant kan ta del av tv-kanalens egna material reklamfritt. Dessutom finns ett rikt sportutbud att tillgå med allt från PGA-touren i golf, till La Liga, Serie A och SHL. Och på sikt växlar man upp ytterligare då man köpt rättigheter till att sända Champions League-fotboll från och med 2021 år. Men smakar det så kostar det – abonnemangen tillhör de dyrare i klassen.

För vem: Reality-torsken, sportnörden eller den som har en dille på skandinaviska deckare och samtidigt gillar att konsumera TV4:s produktioner utan reklamavbrott. Passar barnfamiljen då ett abonnemang inkluderar tjänsten SF Kids.

Kostar: Cmore’s priser för Tv och seriepaketet med TV4 inkluderat, kostar 139 kr/mån, önskar man även sportpaketet får man hosta upp 399 kr/mån. För mer info om priser surfa in på Cmores hemsidan.

8. Discovery + / Dplay

Till skillnad från många av de svenska konkurrenterna har Discovery PLUS valt en ganska smal nisch till sin streamingplattform genom att främst rikta in sig på reality-serier och egenproducerade dokumentärer. Bland dragplåstren hittar vi Wahlgrens världFamiljen Lundell, och inte att förglömma Filip & Fredriks frågesportssuccé Alla mot alla. Från och med i år satsar man också man också stort på sport genom att sända alla matcher i Allsvenskan och Superettan.

För vem: För dig som gillar svensk reality och samtidigt gillar egentproducerade dokumentärer i stil med den om Peter Forsberg. Gillar du sport är det inget minus.

Kostar: För enbart serier och underhållning betalar du 79 kr/mån, lägger du till ett sportpaketet blir det dyrare – 349 kr/mån. Hitta mer info om att prova DIscovery PLUS gratis. DIscovery PLUS Koodi.

NYA Filmer/Dreamfilm

På senare dagar har även ”Nyafilmer1” blivit populära som gratis streamingsite. Mycket av anledningarna var att upphovsmännen till Dreamfilm åkte fast och risk fanns att även gratis tittarna kunde åka fast. Det finns alltid en risk med att använda olagliga tjänster. Därför rekommenderar vi alltid att prova de lagliga Streamingtjänsterna med bättre bildkvalité. Läs mer om artikeln på Allt om nya filmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.