TV4 play, Drömkåkar utomlands har premiär den 10 januari på TV4 Play och TV4.

Många drömmer om en tillvaro utanför Sveriges gränser. I programmet Drömkåkar utomlands får vi följa svenskar som gjort slag i saken och förverkligat sin dröm. Programledare är Maria Forsblom.

Drömkåkar utomlands har premiär den 10 januari på TV4 Play och TV4.

Under två års tid får vi följa svenskar som förverkligar sin dröm utanför Sveriges gränser. Alla har sina egna visioner och utmaningar när hus ska renoveras och rötter ska sättas i det nya landet. Under resans gång varvas även våra våra deltagares drömmar med oförutsedda problem med relationer, pengar, myndigheter och kulturkrockar.

Programledaren Maria Forsblom reser runt mellan de olika projekten för att se hur det går och för att ta pulsen på deltagarna.

– Jag är så djupt imponerad över våra deltagare som vågar satsa stort. Eftersom de flesta har sitt liv här hemma i Sverige möter de oanade, frustrerande och svårlösta utmaningar när de samtidigt ska renovera i ett annat land, i en annan kultur och på ett annat språk. Det har varit en ynnest att få följa, skratta och torka tårar tillsammans med våra familjer som äntligen tagit modet till sig att förverkliga drömmen som de burit på i väldigt många år, säger Maria Forsblom.

I programmet får vi följa:

Måns Olofsson, 31, Portugal:

Måns & Maria

Efter att framgångsrikt ha drivit en surfskola på Österlen är det dags för nästa projekt för Måns, en surf lodge på Algarvekusten i Portugal. Han satsar allt sitt sparkapital och utan erfarenhet ska han göra all renovering själv.

Josephine du Rietz, 41, och Christoffer du Rietz, 42, Mallorca:

Arkitektparet du Rietz har lång erfarenhet av att köpa fallfärdiga hus och renovera upp dem. Nu har de flyttat med barn och hund till Mallorca och tagit sig an sitt största projekt någonsin, ett exklusivt town house i Soller. Allt görs noga från grunden och det är viktigt för paret att bevara husets karaktär. Inget får gå fel när de använder dyra material för exklusiva lösningar.

Nathalie ”Cleo” Missaoui, 36, Tunisien:

Nathalie har bestämt sig för att rädda huset i Tunisien som hon ärvde för över 30 år sedan när hennes pappa gick bort. Men där Sahara möter Medelhavet bygger man inte på samma sätt eller med samma material som i Sverige. Det kaklade stenhuset på Djerba ingår i en större ”släktgård” och det blir en känslosam renovering. Parallellt med renoveringen lever Nathalie ett hektiskt liv som hip hop-artist i Sverige.

Ulrika Andersson, 51, och Carl-Johan Österberg, 50, Österrike:

Efter att ha semestrat livet igenom i Alperna vill familjen förverkliga sin dröm att driva ett hotell där. De har köpt ett nedgånget alphotell i Bad Gastein som måste totalrenoveras innan skidsäsongen drar i gång. Men det är många rum och lite tid.

Johan Cottino, 52, och Andrea Norell, 37, Italien:

Familjen har köpt ett gammalt italienskt stenhus i Piemonte, där pappa Johan har sina rötter. Huset har stått tomt sen 80-talet och med knapp budget, två små barn och ingen tidigare erfarenhet av husrenovering ska de skapa sitt drömhus. Familjen planerar att göra så mycket som möjligt själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.